fredag 14. august 2009

OOO Markedsføring

I flere år har jeg vært bitte litt oppe i ringa uten å vite det. Dette takket være et patetisk sterkt behov for stadig lek og barnlighet. Denne åpenbaringen av smarthet er relatert til OOO, eller fraværsassistent som det kalles på bokmål.

Hva? Dette er banalt, men noe å tenke på. Hver eneste gang jeg har skrevet en OOO har det blitt gjort med omhu og kjærlighet til språket og mine asynkrone venner og forretningsforbindelser (stadig oftere er disse sammenfallende). Resultatet er at folk faktisk leser teksten i fraværsassistenten.
Hurra meg rundt, hva er poenget?
Hvert eneste kontaktpunkt du har med kunder og andre relasjoner er en mulighet til å bygge bånd. Sterkere bånd betyr oftest mere forretninger. Noe så banalt som en bevisthet rundt disse små tekstene kan være med på å styrke din merkevare, og den er også en ypperlig treningsmulighet i kreativ skriveferdighet.

Eksempel: Er på fjellet. Forbedrer min evne til å se store bilder. Bilder av stor natur kommer på Flickr. Nysgjerrig på resultatet av tanketreningen? Tar gjerne en prat om temaet fra dato X.

Eksempel 2: Er på shopping i London. Økonomisk harde tider blir ikke løst ved at alle slår av handlekrana. I følge Nielsen vil hver brukte shoppingkrone genere 3 for samfunnet som helhet. Forslag til butikker å besøke kan tipses på twitter. Forslag til kampanjer for å øke shopping kan diskuteres fra dato X.

Det var vel ikke vanskelig?

Gjør dine omgivelser en tjeneste, gjør dine OOO´s mer underholdende. Det kan bli forretninger av slikt.

PS Dette høres strengt tatt ut som noe Seth Godin kan ha sagt en gang, men da jeg ikke har lest absolutt alle de millioner av ord han har publisert velger jeg å ta litt ansvar for ideen. Skulle du finne referanser til temaet et sted på veven er du velkommen til å lenke til de med en kommentar.

O'ene er forøvrig en CC remix av Leo Reynolds sine Flickr arbeider.

1 kommentar:

Tord sa...

Har selv opplevd å få svar på OOO-beskjeden selv fra mennesker jeg før det ikke hadde noe særlig relasjon til.

Men siden dette er like genialt som banalt, så har Clickz hatt en artikkel på det (måtte google det)tilbake i 2006. Mange nyttige tips der også; http://www.clickz.com/3623101