Tumblr er for både innholdsprodusenter og ikke minst for folk som bare er på jakt etter å lese/ se godt innhold. I forhold til Twitter og blogger da spør du?
Twitter sender deg på lenkejakt på annenhver post, og i mange tilfeller er lenkene ikke helt hva du hadde forventet. Det er utfordrende å formidle god informasjon på 140 tegn. Blogger på den andre siden er i stor grad enkelstående sider du må finne på egenhånd, og ikke minst krever en del kyndighet av innholdsprodusenter.
Tumblr er et sett et sted mellom disse. Tumblr har et intuitivt brukergrensesnitt som gir deg mulighet til å innholdsfylle både lenker, tekst, film og bilder særdeles enkelt. Mange sier at det er noe apple´sk ved tjenesten, kanskje noe forenklet, men Tumblr er utvilsomt lettfattelig.
Her er 8 tips for best mulig utbytte av Tumblr.
- Opprett en profil og velg et navn for din Tumblr side. For egen del valgte jeg mitt eget navn, aimar.tumblr.com men du kan like gjerne lage et unikt navn (basert på innhold eller pseudonym). Har du planer om å være en aktiv bidragsyter på innholdsiden bør du vurdere navnet nøyere enn hvis du skal bare følge med. Du kan også bruke unike domenenavn som refererer til din Tumblr side.
- Har du planer om å skape innhold selv er det en fordel å velge et passende tema (bakgrunn, fonter osv). Det finnes tusenvis å velge fra. Du kan forandre dette når du måtte ønske, så til å begynne med anbefaler jeg å starte med et design som er relativt enkelt og lettleselig.
- Har du planer om å bli Tumblr stjerne? I så fall bør du på samme måte som med en vanlig blogg begrense deg rent innholdsmessig. Hvis du skriver om alt fra katta di, til siste innen vitenskap er det fare for at mange potensielle beundrere synes du blir litt for mye av det gode. Velg deg interesser du brenner for. Opprett heller en ekstra profil hvis det blir for schizo. Du kan gå så hardcore som denne om kunder fra hel....
- Start med å følge noen få personer. Disse vil kunne garantert sende deg videre i Tumblr universet slik at du gradvis oppdager nye fasinerende sider/ personer å følge. I motsetning til Twitter hvor det er utbredt at "alle følger alle", så er det ikke like utbredt å følge tilbake på Tumblr. Fokuset er innhold, ikke personer.
Du trenger ikke delta aktivt som produsent av innhold for å ha glede av Tumblr. Å lese andres poster er mer enn nok for å være en del av Tumblr sfæren. Følgende er spesielt bra med Tumblr fra et leserperspektiv:
- Leser du noe du liker og vil spre det videre, trykker du på reBlog knappen. Posten kopieres da til din egen side og kan da leses av evt følgere av deg.
- Leser du noe du liker, og vil gjerne samle på det, trykker du på Like knappen (hjerte). Denne gjør at den blir arkivert på ditt dashboard. Du får etterhvert en ganske morsom BestOf liste på denne måten.
- Du trenger ikke bare å følge personer, du kan følge temaer. La oss si at du er hekta på sosiologi. Da kan du søke opp taggen Sociology og kun følge poster som inneholder referanser til dette temaet. Disse vil ikke legge seg i strømmen av poster til de du følger, men ligge på en egen knapp på Dashboard som du kan kikke innom etter eget ønske.
- Det er et eget Directory hvor Tumblr har samlet highlights fra Tumblr sfæren, og hvor du kan søke opp innhold i diverse temaer (alt fra design til film til manga). Bruk dette aktivt for å finne dine favoritter.
Gi Tumblr et par uker, og jeg tror du blir begeistret. Har du ikke fått noe kick da, er det mest sannsynlig ikke din greie. Ikke noe galt i det. Move along, det er alltid noe nytt og spennende rundt neste sving. Lurer du på hva jeg skriver om er denne tagclouden fra wordle beskrivende.
Skulle du ha spørsmål om Tumblr eller tips selv, er du som alltid hjertelig velkommen til å poste en kommentar.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar