tirsdag 30. oktober 2007

Er ikke Gillette det beste for mannen?

I Norge har vi menn hatt den delte gleden av å bli assosiert med biler styla med grønne neonlys når vi skal bli påvirket til å kjøpe nye barberblad. Ikke at jeg skjønner helt hva dette har med barbering å gjøre men i en nærmest monopolsituasjon kunne vel strengt tatt Gillette sunget julesanger så lenge de slutten avsluttet med å si at det har kommet en ny versjon.
I Frankrike er situasjonen annerledes for der er det konkurranse. Utfordreren heter Wilkinson Sword og i høst lagde de en forfriskende ny kampanje hvor fokus ikke gikk på antall blader men om hvorfor vi menn bør barbere oss.
Fight For Kisses heter kampanjen som noe uventet har innført krig mellom husbonden og den myke deilige babyen. For alle vet at når babyen har kommet til verden har ubarberte far lite å stille opp med. Det første sjokket kampanjen ga meg var at det i reklamefilmen ikke er ett eneste levende bilde, alt er animert. Her er to minutter pur underholdning.

Denne filmen har fått godt over en million visninger på YouTube og er herved vedtatt som en suksess utenom det vanlige, men det stopper ikke med det. For filmen leder deg inn på kampanjesiden Fight For Kisses hvor du (på fransk) blir oppfordret til å spille et Beat’Em Up spill som baby eller pappa. Vinneren av kampene får ganske riktig kyss av mor i huset. En imponerende gjennomført kampanje som tar mannen på alvor på en forfriskende ny måte, og hvor Wilkinson Sword slipper å terpe inn budskap om nye blad i megatitan eller lignende. De bare oppfordrer til å barbere seg oftere for å få mer klinings. En sannhet jeg i hvert fall kan kjenne meg igjen i.
Det er dessverre en detalj ved kampanjen som ikke er helstøpt og det er den tekniske løsningen for spillet. Du må laste det ned til din egen maskin og størrelsen er sjokkerende 100MB. For mange vil dette være en turn off da dette krever en sterk interesse og overbevisning om at noe godt venter i enden av nedlastingen. Spillet er morsomt det, men personlig tror jeg dette kunne vært løst ved hjelp av enten en java applikasjon eller flashbasert programmering.
Uansett, i dag skal jeg barbere meg inspirert av kampen for mer kyss på hjemmebane.

Ingen kommentarer: