tirsdag 8. april 2008

Ord & uttrykk: Seniorsurfer

I føljetongen Ord & uttrykk ser vi i dag nærmere på Silver surfers. Dette engelske begrepet referer til den nye men akk og ve, gamle generasjonen av nettbrukere. For unge er det rart at det fins hele generasjoner som mener at datamaskiner og internett er farlig, men de finnes. Det er nå mer korrekt å si fantes, delvis på grunn av naturlig frafall av nevnte generasjon, men også fordi de til tross for utfordringer som vann i knær og konstant leamus har tatt i bruk ny teknologi. På godt norsk heter denne generasjon nettbrukere Seniorsurfere. Personlig ville jeg gjerne kalt de surfere med Ø, men Norsk Språkråd tillater ikke denne formen for sleng ennå.
Seniorsurfere er viktige av flere grunner. For det første blir det flere av de for hvert år som går grunnet økende volum i hvert enkelt årskull. Så til tross for naturlig frafall blir de flere. For det andre har de ekstreme mengder tid og begrenset bevegelsesevne (gikt og glemskhet osv), ergo har de usedvanlig mengde tid til å surfe på datamaskinen. Mange av de vet ikke forskjell på begreper så det er helt OK å si at på datamaskinen finnes det en spennende nettside til en seniorsurfer for det om siden strengt tatt befinner seg ute i det binære universet.
Verdens største nettsamfunn for reiser, Tripadvisor, har for eksempel sin tredje største brukegruppe blant de over 55 år. Kombinasjonen av fritid og kontanter bør tiltrekke seg en rekke markedsførere. Hvem vet, kanskje de til og med liker å klikke på nettbannere?
Utstyrt med en datamaskin og en snarvisitt fra en bredbåndpatrulje blir Seniorsurfere en, ehem, potent ny brukergruppe. Bare husk at de ikke liker ting som blinker og generelt raske elementer.
Har du selv gode norske ord eller uttrykk som beskriver vårt digitale liv er du velkommen til å få de publisert her på Norvegiasyndromet.

1 kommentar:

Anders sa...

Etter en grundig epoke som seniorsurfer kommer VK2 versjonen; Pensjonistpadler. De som veldig gjerne vil opp på en bølge og surfe men som hverken har bredbånd, bølge, brett eller nett..
i denne tunge stunden er det deilig og kunne se tilbake på de stabile; "silversurf sessions", man engang hadde.

Mvh
Anders
www.tacky.no