mandag 7. juli 2008

Krigersk suksess på MSN med Battlefield og Hancock

Jeg har flere ganger skrevet nedsettende om verdien av et klikk på et banner, og regner med at jeg kommer til å gjøre det mange ganger i framtiden også. Grunnen er såre enkel. Verdien er ikke målbar i forhold til om mottaker har blitt påvirket (positiv el negativt) av budskapet.
Hvem var det som tok rollen som allviter og sa "banner har kun en funksjon og det er å lede deg til en kampanjeside. Halleluja!"? Derfor er det med stolthet og glede og trekke fram hele TO (2) kampanjer samtidig (trommevirvel er på sin plass) som fokuserer på engasjement uten å klikke meg vekk fra siden jeg koser meg med.
TrrrrrTrrrrTrrrr (trommevirvel på latinsk)

Numero 1: Battlefield Bad Company.
Spillet fra EA har som vanlig fått utviklet en kampanje fra eminente W+K og kampanjen er lokalt tilrettelagt av svenske Music Bay. Flinke folk hele veien altså. Bør kanskje nevne at jeg har jobbet for EA og at de to andre selskapene har jeg et aktivt (jobb)forhold til. Bare så min totale objektivitet i denne sammenheng er 100% opplagt...
Battlefield henvender seg til en spillentusiaster og kjenner kjernemålgruppen godt. De vet også at merkenavnet har en høy status blant spillere og at en lanseringskampanje først og fremst skal fortelle at en nyhet er her. Før jeg skriver noe mer bør du se Bad Company i full aksjon her for å se hvordan denne kampanjen er løst i praksis.
La du merke til at bannerne ikke oppfordret til videreklikk. En såkalt mouseover setter i gang en handling mellom bannerflatene som forteller deg en historie. Historien bak spillet. Intet mindre enn knallbra. Under forutsetting at du vet hva spill er for noe (hvis ikke er ikke denne reklamen av interesse i utgangspunktet). Uten å gå i detalj på resultatet av kampanjen er tallene fra MSN (hvor kampanjen har gått) rett og slett strålende. Enten så er nordmenn usannsynlig vimsete i sin museføring, ja på grensa til fullere enn en norsk cruisekaptein i karibien, eller så er det tydelig at mange fører musen mot interesseområdet på en webside. La oss anta at ikke fylla har skylda, noe som tyder på at interaksjonen mellom kunde og produkt i dette tilfellet er mer enn 10 ganger så høy som en såkalt bra clickthrough kampanje.

Number Two: Hancock
Fått med deg pinlige lokaliseringen av plakaten til filmen Hancock med Will Smith? Det er klart at vi trekkes mot kinostolene når Will speiler seg i Holmenkollen for det om hoppbakken ikke er med i filmen.
Bortsett fra det er kampanjen for filmen på MSN spennende. Igjen er det et banner som oppfordrer til interaksjon. I dette tilfellet har de til og med lagt inn et minispill i banneret. Test om du liker banneret på denne lenken. Personlig fant jeg spillet litt merkelig da jeg ikke var klar over at Hancock handlet om hval, men her kan det jo tenkes at jeg ikke er i målgruppen. Er det hval i filmen?
Uansett synes jeg det er en smart måte å skape engasjement hos potensielle kunder uten at de må forlate siden de er på. Og det tar meg tilbake til innledningen.
Disse kampanjene måles ikke i klikk, deres verdi ligger i engasjement. Til tross for at det er et teknisk slit for de som tracker kampanjer av denne type er det særdeles givende når man ser resultatene. Og det eneste grunnlaget man til slutt sitter igjen med er da hvorvidt kampanjen klarte å skape forventet omsetning eller over forventning, uavhengig av ett kampanjelement, men basert på helheten i kampanjen.
Kanskje noe å tenke på før du begynner å vurdere hva du skal måle og i forhold til hva (enkeltmedia eller totalt) for neste kampanje?

1 kommentar:

Anonym sa...

Joda, spillet har en relevans.
Det er en Youtube sekvens i filmen der Hancock kaster en hval på sjøen.
Men man må ha sett den elendige filmen for å forstå den...