mandag 29. september 2008

Ord & uttrykk: Bloppis

Føljetongen Ord & uttrykk beveger seg inn i moteverdenen. For det er ikke bare tekniske geeks som får utløp for sine skaperevner med Read Write Web (såkalt web 2.0).
Bloggsfæren er ikke bare for fotofantaster, åpen kildekode og flashdebatter. En av de mest poppe temaene for blogger er mote. I følge det svenske selskapet Twingly er politikk, media, musikk, foto, humor og mote typiske temaer å skrive om. Når vi først er inne på statistikk, det er på kveldstid at det blogges mest (merk at denne er skrevet på det statistisk mest vanlige tidspunkt) og lørdag og mandag (denne er skrevet på en mandag tilfeldig nok) er de mest populære publiseringsdagene. Nuvel, nok statistikk. Er det ønske om mer av slikt så er det bare å skrive en kommentar, jeg har patetiske mengder samlet på Mac'en.

Tilbake til moteblogger. I forbindelse med en konkurranse på MSN kåres det høsten 2008 for første gang årets moteblogg i Norge, et prosjekt jeg har vært involvert i og dermed ikke kan uttale meg objektivt om. Det er heller ikke relevant i denne sammenheng, men etter å ha lest litt på et par hundre moteblogger som har blitt påmeldt på kampanjesiden hos MSN dukket altså det herlige ordet opp. Bloppis.
Bloppis er et digitalt loppemarked. Bloppis blir holdt av motebloggere når skapet er overfylt av flere måneder gamle klær og behovet for plass til nye kreasjoner krever handling. Og siden speidere og korps ikke klarer å se forskjellen på en Gucci og Marc Jacobs er det naturlig å avholde loppemarked på bloggen slik at likesinnede med like skarpe blikk for plagg og merker kan verdsette tiltaket.
Bloppis, et strålende utslag av ny og gammel verden i skjønn forening.
Skulle du være nysgjerrig på mote er sjansen for en heftig oppdatering på trender tilstede ved å kikke på de mange bloggene på Moteblogg 08.

Som alltid. Har du gode norske ord & uttrykk fra den digitale sfære er du velkommen til å skrive om de her på Norvegiasyndromet.
Under er en hyllest til alle motebloggere. Dagens outfit fra meg er preget av en siste desperat trang til å beholde sommerklærne. Stripete sokker er sterkt på vei tilbake og spisse sko er sååå ut. Doc Martens blir hot før jul. Hilsen motepolitiet på Norvegiasyndromet.

Ingen kommentarer: