1. Du er ikke på LinkedIn eller har en utdatert profil.
2. Din Facebook profil vitner om at du er alt for sosial til å ha tid til å gjøre en god jobb.
3. Et Google søk på navnet ditt gir ingen treff som antyder at du verken bryr deg om noen saker eller er offentlig på nettet (poster anonymt).
4. Du mener folkemedia/ deltakersamfunnet (av enkelte referert til som sosiale medier) generelt er en trendgreie og at vi snart kommer til å gå lei av alt maset.
5. Alle de andre klassiske årsakene til et "Nei Takk" brev fra HR.
Ble du skremt nå? Bra! Ikke at jeg ansetter, den slags myndighet er jeg uten. Det vil i stadig flere bedrifter bli lagt vekt på hva slags digitalt liv du lever og hvordan du deltar på nett. Vil du vente med å få orden på dette til etter at du har skjønt den manglende uteblivelsen av jobbintervjuer, eller gjøre noe med det nå?
Argumentasjonen bak påstanden
LinkedIn har blitt en virkelig spennende plass å nettverke. Personlig har dette blitt en arena som gir meg mye rent profesjonelt om dagen. Med andre ord, en profil (min, du er velkommen til å invitere til dans) der kan lønne seg lenge før et jobbintervju.
Alt for mange tror FB profilen er unndratt offentligheten. For noe tull. Jeg har konkrete eksempler på at folk har delt info på FB som tok de vekk fra førstekandidat til Takk for interesse brev. Minst like viktig. Til tross for at det er flaut at enkelte arbeidsgivere forbyr bruk av Facebook på jobb, skal man heller ikke fremstå som desperat tilkoblet. Kanskje en ide å ta en titt på profilen din og se når du er mest aktiv. Andre gjør det så hvorfor ikke du?
Anonymitet. Når det digitale livet i stadig større grad speiler vårt fysiske bør vi strebe etter å gjøre oss eksponert (på en positiv konstruktiv måte) på nettet. Mange jeg har møtt er redde for at aktiv digital deltakelse fører til noe farlig, at du skal bli "tatt" for noe. Sannheten er at ved å være snill og grei, og spre dette aktivt på nett vil eventuelle flaue Facebook/ Nettby bilder bli dyttet langt vekk fra førstesiden til Google. Nå har jeg den tvilsomme gleden av et noe spesielt navn, men ta gjerne en titt på mitt navnesøk hos Google så vil du nok se nytteverdien ved å aktivt være tilstede på nettet.
Hva gjelder trender og kortvarig hype er det ikke noe poeng å argumentere. Skulle du mene dette leser du heller ikke blogger som denne.
Måtte bare få sagt det. Lykke til med jobbsøknaden.
PS Denne listen gjelder spesielt for personer på jobbsøk delvis relatert til vårt digitale samfunn. Håndverkere f.eks er ikke like avhengig av LinkedIn profil for det om det kan bli jobber av å være tilstede der også.
Originalbildet finner du på
3 kommentarer:
Gode argumenter, men regner med at en eksepsjonelt god CV og konkrete pengeinndrivende jobbresultater kanskje kunne ha veid opp for liten digital deltakelse?
Selv ville jeg ha blitt ditchet fordi jeg har vært for akiv på FB. Men heldigvis i jobbsamenheng. Ville du ha visst det? ;-)
Takk forresten fordi du anbefaler UNICEFs alternative julegaver.
Tone
He-he. Kjempebra at Unicef er aktive på FB. Det går ikke an for en slik organsisasjon å være nok tilstede, såfremt det er på sine venners premisser (i stor utstrekning).
Og det blir garantert, som i fjor, noen gaver fra Unicef fra min heim. Har begynt å samle på juletrekulene. Rett og slett fordi de er så fine.
Synes at alle bedrifter bør ha en egen alumni gruppe på linked in forøvrig. Det er en fin måte å holde kontakten på.
Legg inn en kommentar