tirsdag 17. november 2009

Alltid tilkoblet vs Alltid påkoblet


I dag er vi (i ferd med å bli) alltid tilkoblet. Mange tror dette betyr det samme som at alle veggposter, blogginnlegg og twittermeldinger må leses.

Det er feil. Å være alltid tilkoblet er ikke det samme som å være alltid påkoblet. Alltid påkoblet er å lese alt som dukker opp på FB veggen, ikke gå glipp av en eneste Twitter melding og så videre. Det fantastiske med at vi alltid er tilkoblet er at vi kan velge selektivt. Søk heller opp info når du trenger den i stedet for å jage alt som kommer din vei.

Å være alltid påkoblet kommer til å tappe deg for energi, og vil fjerne gleden ved dine nydelige nettverk i folkemedia.
Evnen til å absorbere data er begrenset hos mennesket. Unngå Syntax Error, balanser mellom avkoblet (resonnerende) og påkoblet (infoinnhenting).

Et resonnerende halvfundert tips fra en halvstudert røver. Og en slags respons på et innlegg av Line Skaane på Stormberg bloggen.

2 kommentarer:

Hans Moe sa...

Jeg har senest i dag snakket med en forsker om dette. Hun skal i utgangspunktet gjøre empiri på spillavhengighet (enarma banditt såvel som World of Warcraft og annet snusk), men jeg foreslo at vi kanskje heller kunne forske litt på menneskers avhengighet til nettopp det å være påkoblet (som følge av at vi 24/7 er tilkoblet)mot feks sosiale medier eller folkemedia om du vil. Vil du være med eller Aimar?

Aimar Niedzwiedzki sa...

Dette høres alt for spennende til ikke å ytre litt tanker og meninger rundt. Sign me up Hans.