søndag 2. november 2008

Quantum of Solace på iGoogle

James Bond er tilbake! Quantum of Solace har dratt i gang det svært omfattende markedsmaskineriet til Bondserien. Det er ikke de vanlige PR sakene og store bussplakater dette innlegget handler om, men derimot om en uskyldig liten gadget iGoogle brukere kan glede seg over.
Hvis du ikke kjenner til iGoogle (evnt konkurrenten Netvibes) kommer det noen argumenter for hvorfor prøve det lenger ned.
Bond. Det finnes ikke tvil om visuelt utrykk rundt hver enkelt lanseringer. Farger, bilder, fonter osv er ekstremt planlagt. Godt planlagt synes jeg om Quantum of Solace. Dessverre er mye av materialet utformet for å si til deg at nå skal du på kino, ikke noe deltakelse i Bondopplevelsen før du sitter på kinoen her nei.
Derfor var det desto mer gledelig å se at det var kommet gadgets (applikasjoner el widgets kalles det gjerne også) for den nye filmen til bruk på iGoogle. Og det beste var at det ikke fantes så mye som en logo å spore. Noe som ikke trengs heller. For velger du å skifte fra et tema til et annet på din unike iGoogle side har du gjort et aktivt valg. Du har enten hørt om eller søkt etter noe med Bond. Derfor likte jeg veldig godt dette tydelige Bondske, men diskret temaet for Quantum of Solace.
Etterhvert kom jeg over en gadget som skulle spille trailere og alt annet vedrørende Quantum Of Solace. Det gjorde den ikke, og når jeg begynte å se nærmere på hvem som hadde laget disse ble det klart at høyst sannsynlig er de ikke offisielle.


Det er plenty av andre 007 gadgets tilgjengelig (Bond posters through movie history etc) men ingen virker offisielle. Ville det ikke vært en god ide å bruke litt tid på dette området? Det er faktisk tilfelle at dette ikke koster noe for produsent bortsett fra produksjonskost. Google krever ikke penger for at du skal lage gadgets eller themes. Og plasserer en kunde en merkevare på sin startside snakker vi bonding på linje med gutter på jakt.


Men kjenner du ikke til iGoogle og Netvibes er det best å starte med å bli kjent med disse personlige startsidene for internett. Personlig har jeg og iGoogle 30 minutter sammen hver morgen hvor jeg går igjennom 30+ poster/nyheter uten å bevege meg vekk fra siden. Ganske effektivt. Jupp, la nettet komme til meg. Få deg en konto på et av disse stedene. Fyr opp en Google Reader funksjon. Lær deg å utnytte RSS for alt det er verdt og boom du har effektivisert surfingen din dramatisk. Dessuten er dette såkalt cloudcomputing. Alt ligger på nett så det spiller ingen rolle hvilken datamaskin du surfer på.
Kanskje det kunne vært på sin plass og lage et eget innlegg om dette? I mellomtiden klarer nok en teknokrat å sette opp dette på egen hånd.

1 kommentar:

Hans sa...

Jeg synes kanskje du burde legge ut Bond, Aimar Bond bildet ditt for å illustrere artiklen... Takk for i går og bra foredrag som vanlig Aimar!