onsdag 5. mars 2008

Ord & utrykk - Å ta en Adam

Amerikanerne er dyktige på å lage nydanning av ord. Macheads for eksempel referer til folk som blir frelst på datamaskinen Mac. I dag er det ikke bare datamaskiner Apple lager. Musikkspillere og mobiltelefoner har gjort at kulten har fått et bredere fundament.
Selv har min husholdning tatt nye jevnlige steg mot at Steve Jobs kontrollerer mer av husets moderne mediehverdag. Det startet med en iPod Mini for deretter å utvides med en Airport Express. Dippedutten gjør at vi kan trådløst spille av musikk fra iTunes på Stereoen i stua. Veldig greit på fest.
Veien var ikke så lang til å ta et større skritt. Som aktiv foredragsholder var det opplagt at Keynote (presentasjonsprogrammet til Apple) var praktisk, og kona ville få en lettere jobb med å holde orden på bildene sine med iPhoto. Vips var en snasen (red: lekker sak) MacBook Pro på plass. Siden printeren på kontoret skulle være mulig å bruke ble det en oppgradering på nettverket med Airport Extreme slik at vi kan skrive ut fra stua på en enkel trådløs måte. iPod Toch har selvsagt fått sin plass i veska til kona (den er så smart og fin, feminiseringen av teknologien er ikke dum). iPhone kommer ikke inn før den har 100% brukerstøtte i Norge.
Macheads er ikke et dekkende begrep på dette, ei heller norsk.
Husholdningen har "Tatt en Adam". Å ta en Adam har opplagte bibelske referanser. Apple er et syndig godt eple, og har du tatt en bit er det vanskelig å stoppe. Heldigvis slutter den bibelske sammenligningen der, for eplet er ikke infisert (les virus) og medfører ikke straff fra noen høyere makter. Derfor kan jeg trygt anbefale å Ta en Adam.

Steve, får jeg rabatt på den telefonen nå?
Dette er andre artikkel i serien Ord & utrykk. Første var Fadebook. Har du selv ideer er du velkommen til å maile meg. Eventuell publisering vil skje med full anerkjennelse og opphavsrett.

1 kommentar:

tord sa...

Av fare for å ytre interne uttrykk mener jeg bestemt at handlingen man foretar seg når man - uten å videre tenke over det - klikker på rare linker i MSN Messenger kan kalles å "Ta en Villen"!